Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 12:00

06/09/2017 Να σας γνωρίσω τους Σφήκες από το Κρυονέρι που πίστεψαν στον τόπο τους κι επένδυσαν πετυχημένα σε αυτόν! (αναδημοσίευση από τα Αθαμανικά Όρη Τζουμέρκα Άρτας)

Της Έλιας Στασινού

Το 2012 ο επιχειρηματίας Στέφανος Σφήκας κάνει τη διαφορά όταν αναλαμβάνει την ταβέρνα που είχαν στο χωριό του από πάππου προς πάππου στις όχθες του Αράχθου, στο Κρυονέρι Άρτας. Έφτιαξε μία μικρή φάρμα με άγρια πουλιά, τα οποία εκτρέφει και μαγειρεύει ο ίδιος και το καφενείο μετατράπηκε σε "κουτούκι" όπου μπορείς να απολαύσεις ολόφρεσκα καλοψημένα κρέατα και αξιόλογα κρασιά της περιοχής από τα ντόπια οινοποιεία στα διπλανά χωριά  Κούνιες και Βαθύκαμπο.

Τα σαββατοκύριακα μάλιστα τον βοηθάνε και οι αδερφές του Μαρία και Ελένη, οι οποίες είναι πάντα εξαιρετικά πρόσχαρες και εξυπηρετικές. Εντυπωσιακό δε είναι το γεγονός πως στον ποταμό Άραχθο οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να βρουν άπλετη δροσιά στα νερά του και κάτω από τα τεράστια πλατάνια του!

Το 2015 η Έλενα Σφήκα μαζί με το σύζυγο της Κώστα Τσιβόλα από το Κρυονέρι , αποφασίζουν να λειτουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με τοπικά προϊόντα με έδρα την Αθήνα. Σκοπός τους είναι να κάνουν γνωστή την περιοχή τους και κάποια στιγμή να κατορθώσουν να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη τα οποία υπεραγαπούν. Με αυτή τη λογική ιδρύουν λοιπόν το Αμπάρι.

Η Έλενα μας εξομολογείται "Αρχικά σκεφτόμασταν να κάνουμε γνωστά τα προϊόντα των Τζουμέρκων, όμως στη συνέχεια βλέποντας πως η περιοχή δεν διαθέτει ακόμα επαρκή αριθμό επιχειρήσεων τότε επεκταθήκαμε στον Ν. Άρτας και τελικά σε όλη την Ήπειρο. Απώτερος σκοπός μας είναι όταν το όλο εγχείρημα πετύχει και μπορεί να μας συντηρήσει, να γυρίσουμε στο χωριό!". Στο Αμπάρι θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας αγνά τοπικά προϊόντα της Ηπειρώτικης γης όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, ηδύποτα, γλυκά, μαρμελάδες, βιολογικό αλεύρι, μέλι, κρασιά, ξηρούς καρπούς, βότανα κλπ! Επισκεφτείτε τη σελίδα τους αξίζει τον κόπο www.ampari.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Αθαμανικά Όρη Τζουμέρκα Άρτας

 

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο Νερόμυλος δημιουργήθηκε το 2000 απο τον...

"Το ζεύκι"

Παρουσίαση ταβέρνας "Το ζεύκι" στον Βαθύκαμπο Άρτας    

Άραχθος Χαγιάτι

Άραχθος Χαγιάτι

Το Ξενοδοχείο ''Άραχθος Χαγιάτι'' βρίσκεται στην Φτέρη...

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Κώστα Βασιλείου στον...

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτ…

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτσου

Τις Απόκριες επισκεφτήκαμε και εμείς το καφενείο...

kalesma