Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 13:21

17/10/2017 Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017:6η Γιορτή κρασιού στο Ζεύκι-Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

TABEΡΝΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

" ΖΕΥΚΙ "  

 

 

 

Ο καλός ανοιξιάτικος καιρός, μετά από τις συνεχόμενες βροχές των προηγούμενων ημερών, ευνόησε ώστε και φέτος να σχηματιστεί το αδιαχώρητο στη γιορτή του κρασιού που έγινε στην ταβέρνα-οινοποιείο "Ζεύκι" του Κώστα Βασιλείου στο Βαθύκαμπο Κεντρικού, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων .

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν δοκίμασαν τα γευστικά κρασιά , λευκό, ημίγλυκο, και κόκκινο, που διατίθετο δωρεάν (περίπου 500 λίτρα ) .

Εκ μέρους της Ένωσης των Συλλόγων ο πρόεδρος, παιδίατρος, Αντώνης Κοντός αφού συνεχάρη τον κ. Κώστα Βασιλείου για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης είπε :

"Καλώς ανταμωθήκαμε φίλες και φίλοι και εφέτος εδώ στη γιορτή του κρασιού !! Εδώ στο "ναό του Βάκχου" !! Στο "ζεύκι" !! Όπου περνάνε "ζεύκι" όλοι όσοι έρχονται εδώ!

Είναι η έκτη χρονιά που οργανώνεται με πολύ μεράκι από τον κ. Κώστα Βασιλείου, τον Πρόεδρο, όπως τον αποκαλούμε εμείς εδώ, και είναι η μοναδική γιορτή κρασιού σε όλα τα Τζουμέρκα.

'Όταν ο κ. Βασιλείου πήρε την σύνταξη και σκέφτηκε να κάνει αυτή την όμορφη επιχείρηση είπε: "Αν δεν κάνω το καλύτερο κρασί δεν μεταγυρνώ στο χωριό" !!

Μπράβο σου Πρόεδρε, τόπες και τόκανες!!

Το πέτυχες !! Με το μοναδικό σου κρασί, έκανες γνωστή την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα αλλά ακόμα και στην Αμερική!!

Μας δίδαξες δε πως παρόμοιες μικρές τέτοιες επιχειρήσεις, στολίδι θα έλεγα για την περιοχή μας, φέρνουν ανάπτυξη και δίνουν δουλειά σε κάποιες οικογένειες. Στην ταβέρνα σου δε όλα τα εδέσματα γίνονται από τα προϊόντα της περιοχής μας !! Σε μία συζήτηση που είχαμε μου είπες: Μόνο τα μακαρόνια αγοράζω γιατρέ μου από την Άρτα, όλα τα άλλα είναι από δω!! Εγώ πάντως προβλέπω πως σε λίγο θα φτιάχνει και δικά του μακαρόνια ο Πρόεδρος !!

Συνέχισε πάντα έτσι πρόεδρε τις προσπάθειές σου και εμείς θα είμαστε περήφανοι για εσένα και θα σε καμαρώνουμε !

Έχουμε σήμερα την χαρά και την τιμή να έχουμε μαζί μας το χορευτικό από τον Σύλλογο "ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ" που είναι πολύ μερακλήδες όχι μόνο στο χορό αλλά σε όλα όσα κάνουν!! Τους θαυμάζω και τους συγχαίρω!! Πολλούς δε παραδοσιακούς χορούς όπως ο Μενούσης για παράδειγμα τους έχουν μετατρέψει σε δρώμενο !!

Είναι αεικίνητοι και παρά πολύ δραστήριοι, μέχρι και στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας πήγαν και χόρεψαν !! "

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Βασιλείου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη τους συμμετοχή και τους προέτρεψε να πιούν όσο κρασί θέλουν και να γλεντήσουν.

Οι "Μερακλήδες" χόρεψαν παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από όλους !! Η ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη και το καλό κρασί έφεραν πολύ μεγάλο κέφι και το γλέντι κράτησε μέχρι το βράδυ !!.

 

 

 

 

 

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο νερόμυλος του Κρυονερίου

Ο Νερόμυλος δημιουργήθηκε το 2000 απο τον...

"Το ζεύκι"

Παρουσίαση ταβέρνας "Το ζεύκι" στον Βαθύκαμπο Άρτας    

Άραχθος Χαγιάτι

Άραχθος Χαγιάτι

Το Ξενοδοχείο ''Άραχθος Χαγιάτι'' βρίσκεται στην Φτέρη...

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Οινοποιείο Κώστα Βασιλείου

Επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Κώστα Βασιλείου στον...

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτ…

Καφενείο πλατείας Ναζαίων Κώστα Καλιακάτσου

Τις Απόκριες επισκεφτήκαμε και εμείς το καφενείο...

kalesma